Om oss

Salem Misjonskirke NLM Bergen er en kristen menighet som ligger i Bergen sentrum, i Salem konferansesenter. Menigheten er knyttet til Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM). Vår visjon er å «Vinne, bevare, utruste og sende – til Guds ære.» Vi ønsker å være en menighet drevet av de nådegavene Gud gir oss, dette gir et mangfold og samhold som gjør at alle mennesker er hjertelig velkomne inn i vår menighet.

Vi jobber for at Salem skal være et varmt fellesskap der vi sammen vokser inn i troen og inn i fellesskapet gjennom å forkynne Guds ord, tjene hverandre og ære Gud med livene våre!


Hva tror vi på?

  • Vi tror at Gud har skapt verden, at Jesus er Guds Sønn kommet til jord, og at Gud har sendt oss sin Hellige Ånd.
  • Vi tror at Jesus er kommet til jord for å frelse alle mennesker.
  • Vi tror at alle mennesker er født med menneskehetens synd og skyld og blir frelst ved dåpen og troen på Jesus Kristus.
  • Vi tror at Gud har en uendelig kjærlighet til alle mennesker. Derfor driver vi misjon i mange land og evangelisering i eget land
  • Vi tror at Bibelen er Guds ord og har autoritet i våre liv og vår lære. Vi bygger på de oldkirkelige bekjennelser og den Lutherske lære.

Vår historie

Salem regner sin oppstart fra 6. mars i 1890. Da ble det holdt et møte i Betlehems småsal hvor mennesker med misjonsinteresse for Kina. Det ble da valgt et komité som skulle arbeide for det samme formål i området rundt Bergen. Bergensforeningen, som komiteen etter hvert kalte seg, tok på seg ansvaret for foreningene og arbeidet i Bergen og nærmeste omegn. I året 1911 var det i alt 23 foreninger som var i arbeid, og da ble navnet endret til Bergen Fellesforening for Kinamisjon.

Det store ønske var eget lokale til offentlige møter. Til å begynne med var det bare leide lokaler, som i Øvregate 17, i et lokale på Smørsallmenningen og i et lokale på Store Markevei 36. I 1914 kjøpte de Skostredet 20, kalt «Bjørgvin». Der holdt de til fram med virksomheten til 1924. I 1924 solgte de lokalene i Skostredet og kjøpte Rosenbergsgaten 1 og fortsatte sitt arbeid der. I 2009 flyttet vi inn i større og topp moderne forsamlingslokaler i Salem konferansesenter i Sigurds gate 6.

I 2006 skiftet vi navn fra Bergen Fellesforening av NLM til Salem Misjonsforsamling Bergen (SMB). I 2017 skiftet vi navn til Salem Misjonskirke Bergen. Salem Misjonskirke Bergen er en selvstendig menighet tilknyttet Norsk Luthersk Misjonssamband. NLM er en fri og uavhengig indre- og ytremisjonsorganisasjon, og har i dag ca. 150 misjonærer fordelt på 12 land i 3 verdensdeler.


Lederskap

Salem Bergen ledes av et styre mellom årsmøtene. Dette styret arbeider langsiktig med å lede menigheten inn i nye mål og visjoner. Til daglig ledes arbeidet av staben i Salem.

Styreleder: Sveinung Moi
smoi@kongshaug.no
Nestleder: Dag-Askild Bleka
Styremedlem: Birgitte Malde
Styremedlem: Dag Martin Frøystad
Styremedlem: Ingvild Ølfarnes Gustavsen
Styremedlem: Alice B. Kråkenes
Styremedlem: Paul Reidar Odeh
1. vara: Stig Nesse
2. vara: Solveig Sæther
3. vara: Eilin Åsland


Stabsteamet

salem-stab-christian
Christian Lilleheim

Hovedpastor
clilleheim@nlm.no
Facebookprofil

Runar Slettebø
Runar Wold Slettebø

Administrasjonsleder
rslettebo@nlm.no
Facebookprofil

Gjermund Øygarden

Menighetsutvikler Salem Ung
goygarden@nlm.no
Facebookprofil

Kristin Sætre Odeh

Menighetsutvikler Salem kodeh@nlm.no
Facebookprofil

Andreas Skjelde

Ten-/konfirmantleder
askjelde@nlm.no

 
David Skutlaberg

Barne- og familieleder
dskutlaberg@nlm.no
Facebookprofil

salem-stab-dame3
Jon Amador Mandujano

Daglig leder
Salem Konferansesenter
jmandujano@nlm.no

salem-stab-dame1
Jorunn-Marie Haugstad

Daglig leder
Salem Nærmiljøsenter
jhaugstad@nlm.no

 
 

Arrangement

I årshjulet til Salem finner du faste arrangementer som er viktige for oss som menighet for å bygge relasjoner og utvikle oss Jesus-etterfølgere.

Viktige datoer for våren 2019:

JANUAR
11. – 13. Skiweekend Salem Ung
27. Jubileumsgudstjeneste – Nye Salem 10 år

FEBRUAR
21. Respons – Årsmøte Salem Ung

MARS
8. – 10. Camp Salem – menighetsweekend
17. Årsmøte Salem Bergen

APRIL
26. – 28. Regionårsmøte NLM Region vest i Salem

MAI
26. Konfirmasjonsgudstjeneste

JUNI
15. Semesteravslutning Salem Ung
16. Misjonærutsendelse
30. Siste gudstjeneste før sommeren