Det er en grunn til at du er der du er.

En andakt av Eilin Åsland

Ester 4,13-14: ”Tro bare ikke at du som den eneste av jødene skal berge livet fordi du er i kongens slott. For om du tier i denne tiden, vil hjelp og redning komme til jødene fra et annet sted, mens du og ditt farshus vil gå til grunne. Og hvem vet om det ikke er for en tid som denne at du har fått dronningrang?”

Ester sitter trygt på kongens slott, da hun får høre om Hamans planer om å utrydde jødene. Hun hadde blitt utvalgt blant tusen av kvinner til å være den nye dronningen i Babel. Det er bare kongen som kan sette en stopper for Hamans planer. Skal Ester gjøre som Mordekai sier og gå inn til kongen for å be om nåde for sitt folk? Ester er redd; dersom du gikk inn til kongen uten at han hadde kalt på deg var det med døden som følge. Det er da Mordekai kommer med disse ordene; hvem vet om det ikke er for en tid som denne at du har fått dronningrang?

Ester går inn til kongen, han benåder henne, og hun får avverget Hamans planer.
Vi tror på en mektig Gud, med planer som langt overgår våre egne.

”Lær oss elske hverandre og se hva det er du har ment med at vi bor der vi bor” synger vi. Hvorfor er du i Bergen? Hvem er det du har blitt sendt til på jobben, studiet, i vennegjengen?

Gud har en plan for deg, det er en grunn til at du er hvor du er. Be om at Gud må vise deg hva han har i tankene for deg. Våg å tro at han vil bruke akkurat deg!

Hvem vet om det ikke er for nettopp dette du er hvor du er?

 

Legg igjen en kommentar