OG HVIS IKKE, SÅ ER GUD FORTSATT GOD

En andakt av Lydia Kristin Furnes

Dette bibelverset er ropet fra hjertet mitt for tiden.

Vi holder alle fast på håpet som Sjadrak, Mesjak og Abed-Nego (Daniel 3:18) hadde i møtet med ildovnen — at Gud ville gripe inn, at Gud vil helbrede, Gud vil fikse problemet vårt, at Han vil gi oss det vi ber om, at Han vil flytte fjell.

Men hvis ikke…
Hvis ikke, så er Gud fortsatt god.

Jeg har ønsker. Jeg har ting jeg vil ha i mitt liv.
Og ofte forventer jeg at Guds tanker og ønsker for meg er de samme som mine.

Helt ærlig, jeg forventer sjelden at Guds svar skal være “nei”. Det står tross alt: “Ha din lyst og glede i Herren, så gir Han deg det ditt hjerte ønsker!” (Salme 37:4).

Som vår generasjons kanskje største kontrollfrik har jeg til tider store problemer med å legge ting i Guds hender. Mitt første instinkt er å fikse ting selv, at jeg må steppe inn og prestere for å finne en løsning. Og om jeg til tider klarer å legge mine byrder og utfordringer ved korset kan jeg love deg at jeg kjemper en hard kamp med meg selv for å holde meg fra å løpe tilbake og plukke dem opp igjen.

Denne kampen med å ikke vite, bekymringer for hva fremtiden vil bringe og alle tankene om ”tenk hvis..”, har til tider utfordret min tillit til Gud. Ved nyttår bestemte jeg og en venninne derfor at mottoet (eller hashtagen som hipsterne ville sagt) for 2015 skulle være ”Jesus er bedre”. Vi kjente et gjennomtrengende ønske om å erfare at Han er bedre enn alt denne verden kan tilby. Bedre enn forhold, sex, alkohol, kjærlighet, penger, suksess. Å erfare at hva enn dagene vil inneholde, så vil vår tillit til at Gud er god uansett gjennomsyre omstendighetene. Er det en ting jeg har brutalt erfart så er det at det å ikke vite hva som ligger fremfor meg tvinger meg til å klynge meg til Jesus.

“I am thankful for the unknowns and that I don’t have control,
because it makes me run to God.” 
Francis Chan

Det krever en sterk tro å stå fremfor ildovnen som Sjadrak, Mesjak og Abed-Nego gjorde og ikke bare tro at Gud vil utfri dem fra trengselen, men også ha sterk nok tro til å si: ”men hvis ikke..”. Han er fortsatt god. Han er fortsatt Gud.

«Frykt ikke, for jeg er med deg, vær ikke redd, for jeg er din Gud! Jeg gjør deg sterk og hjelper deg og holder deg oppe med min rettferds høyre hånd.»
Jesaja 41:10

Det er nesten som du kan trekke inn et dypt pust. Kjenne hjertet roe seg. Uansett utfordringer, bekymringer og smerte vi møter i dette livet, så er Han fortsatt god.

Legg igjen en kommentar