Evigheten begynner nå.

En andakt av Nils Arne Kopperud.

«Etter at Johannes var blitt fengslet, kom Jesus til Galilea og forkynte Guds evangelium og sa: «Tiden er inne, Guds rike er kommet nær. Vend om og tro på evangeliet!» Mark 1, 14.

Denne historien leser vi om helt i starten av Markus sitt evangelium. Jesus har, før han kom til Galilea, blitt døpt og fristet av djevelen i ødemarken. Jesus er nå tilbake i Galilea, stedet han har vokst opp og levd mesteparten av livet sitt. Jesus er klar til å begynne på sitt oppdrag her på jorden.

Noen ganger har jeg tenkt, at det å tro på Jesus først og fremst er en billett til himmelen. Jeg har tenkt at det livet jeg skal leve her og nå, det er ikke så viktig. Det å tro på Jesus, har jeg tenkt, handler først og fremst om at vi som tror på Han, skal til himmelen. På en måte er det riktig, for vi som tror på Jesus har et håp for livet etter døden. Jesus har frelst oss, og vi er reddet fra døden.

Utgangspunktet som Jesus kommer med er likevel mye større, enn «bare» en himmelbillett. Jesus kommer med et godt budskap, han kommer ikke med trusler om at det vil gå oss ille. Hans budskap er at Guds rike er kommet nær, og at vi skal vende oss om og tro på evangeliet, som nettopp betyr «det gode budskap».

Det å følge Jesus handler ikke om å fornekte livet her og nå, det handler ikke om å bite tennene sammen og frustrere seg over alt som er galt i denne verden. Det er mye som er galt i denne verden, men Jesus tilnærmer seg verden på en helt annen måte. Jesus sender oss rett ut i verden, han sender oss til frontlinjen. Han sender oss dit fordi vi som er kristne er kalt til å være salt og lys. Vi er kalt til å være menneskefiskere.

Ønsker vi at vårt budskap skal vekke interesse hos mennesker i dag, er vi helt avhengige av at våre liv som kristne er troverdige. I en tid der alt er relativt, og sannhet et flytende begrep, er det våre liv som etterfølgere av Jesus som taler tydeligst.

Våger vi å være en generasjon som ikke bare fordømmer, og kritiserer alt som er galt, men som faktisk tror på at det vi har i Jesus, er det gode budskap? Jeg tror det starter med at du og jeg innser at det beste livet, det er det Jesus som har. Det evige livet starter ikke når vi dør, det starter her og nå.

 

Du kan lese flere andakter på vår podcastside. Der finner du også opptak av talene i Salem.