H2 – Hverandregrupper

Velkommen til vår ressursside for våre H2-gruppeledere. Her finner dere Tips til smågruppeopplegg og har muligheten til å stille spørsmål fra smågruppen deres. Vi håper siden kan være til hjelp for dere i arbeidet med å drive sunne og gode hverandregrupper. Gi en tilbakemelding eller kontakt oss på salembergen@nlm.no dersom det er noe du savner på denne siden.


TIPS TIL SMÅGRUPPEOPPLEGG


Markusevangeliet – Høsten 2022
Denne høsten vil vi på gudstjenestene våre gå gjennom Markusevangeliet. Vi gleder oss til å dykke ned i dette dype og mangfoldige brevet. 

Vi legger ut studieopplegg til smågruppene etter hvert som taleserien skrider frem.

Første del (kap 1)
Markus11 . korinterbrev – våren 2021
Denne våren vil vi på gudstjenestene våre gå gjennom 1. Korinterbrev. Vi gleder oss til å dykke ned i dette dype og mangfoldige brevet. Vi får se på tema som enhet, etikk, ekteskap og enslig stand, nådegaver, oppstandelsen og givertjeneste. Her er masse å grunne på og å lære. For å hjelpe hverandre dypere ned i hva vi kan lære av 1. Korinterbrev, vil vi også legge til rette for smågruppene våre kan være med på dette. Vi vil lage til et opplegg som for smågruppene som kommer ukentlig. Da kan smågruppene både få med seg en tale over teksten, samt noen spørsmål til samtale i smågruppeopplegget. Slik håper vi at hele Salem vil være med på vandringen gjennom dette brevet. Vi er entusiastiske fordi 1. korinterbrev viser oss hvordan nåden og korset hjelper oss til å navigere i utfordringer og dilemmaer som vi møter i dag.

Første del (kap 1.1 – 17)
Korinterbrevet – del 1

Andre del (kap 1.18 – 2.16)
Korinterbrevet – del 2

Tredje del (kap 3.)
Korinterbrevet – del 3

Fjerde del (kap 4)
Korinterbrevet – del 4

Femte del (kap 5)
Korinterbrevet – del 5

Sjette del (kap 6)
Korinterbrevet – del 6

Sjuende del (kap 7)
Korinterbrevet – del 7

Åttende del (kap 8)
Korinterbrevet – del 8

Niende del (kap 9)
Korinterbrevet – del 9

Tiende del (kap 10)
Korinterbrevet – del 10

Ellevte del (kap 11)
Korinterbrevet – Del 11

Tolvte del (kap 12)
Korinterbrevet – del 12

Trettende del (kap 13)
Korinterbrevet – del 13

Fjortende del (kap 14)
Korinterbrevet – del 14

Femtende del (kap 15)
Korinterbrevet – del 15

Sekstende del (kap 16)
Korinterbrevet – del 16Bibelleseplan for ungdomsgruppen
Her finner du en pdf med tretti ulike studier knyttet til hvem og hvordan Gud er (send oss gjerne forslag til flere!). Vi har lagt inn innholdsfortegnelse så du lett kan hoppe til det temaet som utfordrer, interesserer eller gleder deg mest. Det er også mulig å gå gjennom listen med ett nytt tema for hver uke, eller kanskje gjøre det som et månedsprosjekt hvor du tar ett tema om dagen.

Last ned bibelleseplan: GUD ER

«GUD ER ___________»

1. Skaper

11. Seierherre

21. Troverdig

2. Treenig

12. Tålmodig og sen til vrede

22. God

3. Evig

13. Nådig

23. Kilde til visdom

4. Uforanderlig og usammenlignbar

14. Tilgivende

24. Kilde til verdi

5. Allestedsnærværende, allvitende og allmektig

15. Far

25. Kilde til trøst

6. Synlig i Jesus

16. Nær

26. Kilde til fred

7. Hellig

17. Medfølende

27. Kilde til styrke

8. Rettferdig

18. Omsorgsfull

28. Vår forkjemper

9. Dommer

19. Mild

29. Vår tilflukt

10. Frelser

20. Kjærlig

30. Vår lege

The Prayer course
Dette kurset er en 8 ukers introduksjon til bønn fra organisasjonen 24-7prayer designet til bruk i små grupper. Det passer like godt for erfarne kristne som for dem som aldri har bedt før.

Kurskveldene består av en introduksjon til dagens tema, en undervisningsvideo, diskusjonsspørsmål og en praktisk bønneaktivitet dere kan gjøre sammen.

Filmene kan lastes ned eller streames fra youtube. Du finner alt materialet i tillegg til beskrivelser av hvordan du gjennomfører  det på prayercourse.org

The Prayer course II: Unanswered  Prayer                    

Dette kurset er en 5 ukers gjennomgang av noen av de vanskelige spørsmålene  fra organisasjonen 24-7prayer designet til bruk i små grupper. Det er laget som en oppfølger til «The Prayer Course», og vi anbefaler det til grupper som alt har gått gjennom dette og som ønsker å gå dypere i forståelsen av bønn. Det kan også brukes av enkeltpersoner.

De 5 kurskveldene består av en introduksjon til dagens tema, en undervisningsvideo, diskusjonsspørsmål og en praktisk bønneaktivitet dere kan gjøre sammen. Vi anbefaler å sette av 30 min. til å se filmene og 1 time til diskusjon.

Filmene kan lastes ned eller streames fra youtube. Du finner alt materialet i tillegg til beskrivelser av hvordan du gjennomfører  det på unanswered.prayercourse.org


Levende tro
Levende Tro er et bibelgruppeopplegg laget av iTro.no og NLM ung. I Levende Tro får du det du trenger for for seks samlinger (tenkt til bruk på høsten) og åtte samlinger (tenkt til bruk på våren) med utgangspunkt i ulike bøker i Bibelen eller tematikk. Hver samling består av bibeltekst, forslag til en lovsang dere kan lytte til, en kort tekst basert på tema i bibelversene og spørsmål til samtale. Opplegget finnes både som hefter I heftet er det også plass til å notere både svar, tanker og bønneemner. Tekstene er skrevet av Maria Celine Lundeby, ungdomskonsulent i NLM ung og Olof Edsinger, lederutviklingskonsulent i NLM ung og generalsekretær for Svenska Evangeliska Alliansen.

De har foreløpig gitt ut følgende hefter:
1. Kolosserbrevet – åtte samlinger, Maria Celine Lundeby
2. Jeg Er – seks samlinger, Maria Celine Lundeby
3. Romerbrevet – åtte samlinger, Olof Edsinger
4. Treenigheten – seks samlinger, Olof Edsinger
5. Bergprekenen – åtte samlinger, Maria Celine Lundeby

Du kan bestille hefter til din bibelgruppe her.Heftene koster 20,- pr stykk, pluss porto.
Alt innholdet til samlingene finnes også gratis her.


Mester, på ditt ord
En gjennomgang av og samtaleopplegg til alle søndagens tekster i kirkeåret. Utgis fra Lunde Forlag hvert år med litt ulike forfattere.
Kan kjøpes flere steder, blant annet på Bergen Kristne Bokhandel eller fra Lunde Forlag


Ressurser fra Bibelselskapet
Bibelselskapet har mange ressurser til bruk i bibelstudier. Noen er gratis, mens andre kan kjøpes i deres nettbokhandel Verbum.
Blant annet kan vi anbefale følgende:

Bibelleseplaner
Bøker til studier og samtale
Ordets Skole – en gratis metode for bibelstudier


Disippelliv
Disippelliv er oversatt til norsk av Laget, og skal først og fremst være et praktisk verktøy til å forme «små, reproduserende disippelliv-grupper».
Tanken er at 3-4 personer skal jobbe seg sammen gjennom 25 forskjellige temaer som går på å vokse i Kristus, å forstå Kristi budskap, å bli som Kristus og det å ha en tjeneste for Kristus.

Gjennom disse forskjellige temaene blir en kjent med hva Bibelen kaller en disippel til å være.
Kan kjøpes på f.eks. Bergen Kristne Bokhandel eller på adlibris.


Uncover


Uncover er et bibelstudieopplegg som er laget spesielt for ikke-kristne som ønsker å undersøke hvem Jesus er. Opplegget er beregnet på ungdom og studenter fra VGS-alder og oppover.

Kan bestilles hos Laget.


Grill en Kristen
Har dere testet ut Uncover allerede? Kanskje dere skulle ha testet denne boka fra Laget. Kan funke som en oppfølging – særlig i møte med ikke-kristne venner som har mange spørsmål.

Gjennom 20 kapitler forsøker 20 ulike personer å svare på vanskelige problemstillinger knyttet til kristen tro. Leseren inviteres til å stoppe opp ved noen av de største spørsmålene i livet – håpet er at boken kan gi begynnelsen på noen svar.

Det er også laget en samtaleguide, samt en oppfølger med spørsmål om Bibelen

Boken utgis som et samarbeid mellom Laget og NLM ung.

Kan bestilles f.eks. hos Lunde Forlag.

 


Disippel
Dette heftet er skrevet av Salemfolk og for Salemfolk og inneholder samtaleopplegg til 5 kvelder rundt temaet å være disippel. Du kan bestille så mange eksemplarer du vil ved å sende en mail til salembergen@nlm.no.

Pris: 30,-
Vi sender gjerne i posten.
Produsert av Salem Bergen.


Apostlenes gjerninger
Dette heftet er en leseplan for å komme gjennom Apostlenes gjerninger på 8 uker. Den inneholder samtaleopplegg til 8 samlinger. Du kan bestille så mange eksemplarer du vil ved å sende en mail til salembergen@nlm.no.

Pris: 50,-
Vi sender gjerne i posten
Produsert av Salem Bergen


Skeptikerens guide til Jesus I og II
Skeptikerens guide til Jesus er en lett tilgjengelig, men samtidig dyptpløyende reise gjennom historien på jakt etter hva vi egentlig kan vite om Jesus, hvilke kilder vi har tilgang til og hvordan vi kan vurdere deres troverdighet. Hvor kommer informasjonen om Jesus fra? Og hvor sterke er evangeliene som kilder sammenlignet med andre samtidige kilder?

Kan kjøpes f.eks hos Bergen Kristne Bokhandel
Av Stefan Gustavsson – apologet


Luthers lille katekisme
Beregnet på undervisning i Luthersk kristendom. Den behandler de ti bud, den apostoliske trosbekjennelsen, Fader vår, dåpen, nattverden og skriftemålet.

Kan kjøpes f.eks. på Bergen Kristne Bokhandel
Av Martin Luther


Hva handler Bibelen om?
En god innføring i alle Bibelens bøker. Hvorfor er de skrevet? Hvem har skrevet dem? Hva er budskapet?
Kan kjøpes f.eks. hos Bergen Kristne Bokhandel eller  Bookis.com
Av Henrietta Mears


Unlocking the Bible
En god innføring i alle Bibelens bøker. Hvorfor er de skrevet? Hvem har skrevet dem? Hva er budskapet?

Kan kjøpes på Adlibris.no
Av David PawsonKristelig studieforbund
Kristelig studieforbund har en rekke ressurser for smågrupper, som man også kan søke om økonomisk støtte til. Ta gjerne kontakt med oss i Salem hvis du lurer på hvordan dere kan gjøre dette i din bibelgruppe. Du finner også informasjon om søknadsprosessen og minstekrav her.

Her finner du en oversikt over godkjent studiemateriell


Profeten Haggai
Et bibelstudieopplegg fro grupper laget av Eivind Jåtun. Kan lastes ned her: https://drive.google.com/file/d/0BznP4fLuZjaTV0tuVWxJckpCZ0E/viewDen Hellige Ånd
Opplegg til 4 samtaler, utarbeidet av Anders Martin Pedersen
https://drive.google.com/file/d/0BznP4fLuZjaTRHFFSU4tdHBTU1U/viewSTILL ET SPØRSMÅL
Sitter dere fast i et spørsmål på gruppen deres? Er det spørsmål dere gjerne skulle luftet med andre? Her kan dere stille spørsmål som måtte angå det aller meste innenfor kristenlivet. Vi vil prøve å svare selv, eller sende spørsmålet videre til erfarne personer vi har tillit til. Husk å legge igjen e-postadresse vi kan sende svar til.


TILBAKEMELDINGER
Har dere tilbakemeldinger på noen av smågruppeoppleggene vi i Salem har laget? Har du prøvd ut et smågruppeopplegg som var veldig bra og som vi burde anbefalt her. Kom med tilbakemelding her: