iLivet

Livet går i faser, som byr på nye muligheter, utfordringer og milepæler. Salem ønsker å være et varmt felleskap som bærer gjennom livets ulike faser. Nedenfor kan du se hvilke ulike tilbud vi har i Salem.


Medvandring

Noen ganger er livet godt. Andre ganger møter vi motgang. Vi tror, vi tviler.  Vi kan glede oss vi kan sørge.  I alle tilfeller er det godt å ha noen å snakke med.

Medvandring kaller vi det dersom to kristne vil hjelpe og oppmuntre hverandre på veien ved å be sammen, lese Bibelen sammen og gjensidig spørre hverandre hvordan en opplever hverdagen i følge med Jesus. Kanskje den ene har litt mer erfaring enn den andre.

Vi ønsker å knytte fellesskap mellom voksne og unge i Salem. Derfor vil vi gi alle muligheten til å ha en medvandrer. En som kan ansvarliggjøre deg, en som kan be for deg og dele liv med deg.

Vil du ha en medvandrer, kan du kontakte oss. Vi hjelper deg med å finne en vi stoler på og som vil gå et stykke på veien sammen med deg. Hvor dere møtes og hvor ofte dere møtes er helt opp til deg og din medvandrer.

Dersom du ønsker medvandrer, er du hjertelig velkommen til å kontakte pastor Gjermund Øygarden


Sjelesorg og veiledning

Ordet «sjelesorg» er et gammeldags ord. Det er tyskinspirert, og betyr egentlig «omsorg for sjelene». Vi kunne prøve å erstatte det med «samtale» eller «personlig samtale». Da har vi kommet et stykke på vei, men vi er ikke helt i havn ennå.

Vi kan ha behov for sjelesorg av mange grunner. Vi kan trenge hjelp til å tro og til å leve i et nært og personlig forhold til Jesus. Så kan vi trenge hjelp til å tro syndenes forlatelse og få frelsesvisshet. Kampen mot synden kan være så utfordrende at vi kan ha behov både for å bekjenne våre synder, få hjelp til å stå imot fristelser og bli satt fri fra det som binder oss. Tvilen kan også være utfordrende for oss.

Vi kan trenge hjelp til å få et sunt, bibelsk selvbilde; leve rett med vår seksualitet; finne en bedre måte å leve i våre relasjoner; takle kriser og sorg. I alle tilfeller er det godt å snakke med noen.
Som regel er det godt å få snakke med noen. I alle fall føles det godt og befriende etterpå. Men det viktigste med sjelesorgen er faktisk ikke å få snakket ut. Det viktigste er å få den veiledningen vi ikke er i stand til å gi oss selv.

Dersom du ønsker sjelesorg, er du hjertelig velkommen til å ta kontakt på epost: sjelesorgsalembergen@nlm.no


Besøkstjeneste

Kjenner du noen som har brukt å gå i Salem eller som har vært med i en av våre smågrupper eller foreninger, men som på grunn av alder eller sviktende helse har vanskelig for å være med fortsatt? Kanskje vedkommende har lyst på besøk? Eller kanskje du selv har lyst til å være en besøker?
Ta kontakt med leder for besøkstjenesten i Salem, Jorunn-Marie Haugstad på tlf. 55 90 48 00 eller send en epost til salembergen@nlm.no.


Dåp

Gud har gitt oss livet og har skapt oss til fellesskap med seg. I dåpen tar Gud imot oss og frelser oss fra synd og død. Ved Guds hellige ånd blir vi forent med Jesus Kristus i hans død og oppstandelse, og blir tatt inn i den kristne kirke.

Salem begynte med dåp i år 2000, og siden den tid er rundt 200 barn og noen voksne ført fram til dåp i vår forsamling.

Er dere hjemmehørende i Salem og ønsker dåp her? Ta kontakt med oss på e-post: salembergen@nlm.no. På forespørsel sender vi dåpsmelding til den norske kirke eller annet kirkesamfunn slik at barnet også kan skrives inn i kirkebøkene der.


Konfirmasjon

Salem Misjonskirke NLM Bergen ønsker å invitere deg til et
konfirmasjonsår der vi sammen skal bli bedre kjent med Gud, Bibelen og det livet Han har satt oss til å leve. Gjennom undervisning, samtaler og fellesskap skal vi forhåpentligvis finne svar på spørsmål – og mye annet viktig.

Velkommen til informasjonsmøte for konfirmasjonsåret 2022-2023 torsdag 28. juni kl 19 i Salem.

Hva koster det?

Deltakelse koster kr. 500,- inkl alt undervisningsmateriell. I tillegg kommer deltakeravgift for konfirmantleir.

Hvordan får jeg vite mer?
For mer informasjon og påmelding:
Kontant vår tenåringsleder:
Andreas Skjelde

E-post: askjelde@nlm.no.

  Meld deg på her

  Benytt skjemaet under dersom du ønsker å melde deg på konfirmasjonsundervisningen

  Konfirmantens navn

  E-post forelder

  Adresse

  Telefon forelder

  Fødselsdato


  Samlivskurs

  I nært samarbeid med Salem Nærmiljøsenter tilbyr Salem ulike former for ekteskapskurs i løpet av året.

  1. PRE-kveld (våren)
  PRE-kveld er en temakveld hvor parforholdet er i fokus. Dette er et kurs for kjærestepar som ikke er gift enda, forlovet eller ei.
  2. Samlivskurs for par med barn (høsten)

  Ta kontakt salembergen@nlm.no eller salemnaer@nlm.no om dere ønsker mer informasjon om kursene eller for påmelding.