Nestekjærlighet, eller kanskje selvkjærlighet?

I det siste har ett bibelvers surret rundt i hodet mitt. Det står i 3. Mosebok 19,18: ”Du skal elske din neste som deg selv”.

Dette bibelverset har jeg grublet en del på. Det er et sterkt og vanskelig bibelvers, ikke bare for dem som fikk det fra Gud for tusener av år siden, men for oss også, vi som lever her og nå i 2016.

Dagens samfunn- en vanskelig prestasjon.

Vi lever i et samfunn der man hele tiden må prestere, være god. Alt blir som en konkurranse. Vi sammenligner og måler oss med hverandre, både hva vi kan, får til, ja, til og med på hvor mange likes vi får på hvordan vi ser ut.  Hva med å prøve å tenke annerledes? Har vi glemt at vi er skapt i Guds bilde akkurat slik som han ville.

Og Gud skapte mennesket i sitt bilde, i Guds bilde skapte han det, som mann og kvinne skapte han dem. (1.Mos 1,27).

Noen er flinke på skolen, andre er litt mindre flinke. Noen er lave, høye, tykke og tynne. Vi har alle ulike egenskaper og kvaliteter. Det er ikke meningen at vi skal være like. Du må være den du er. Hva med å elske deg selv for den du er? Vet du, det gjør Gud!

” Du er dyrebar i mine øyne, aktet høyt og jeg elsker deg” ( Jes. 43,4).

Dersom utgangspunktet for hvem jeg er og hva jeg gjør, er at jeg er elsket av Gud, da blir det nok mindre viktig å hele tiden prestere, konkurrere og sammenligne med de andre.  Det står i en sangtekst av Ingemar Olsson:

Du vet väl om att du är värdefull

Att du är viktig här och nu

Att du är älskad för din egen skull

För ingen annan är som du

Det finns alltför många som vill tala om

Att du bör vara si och så

Gud Fader själv, han accepterar dej ändå

Och det kan du lita på.

Du passar in i själva skapelsen

Du er verdifull akkurat som du er. Du passer inn, Gud har skapt deg og elsker deg for den du er. Gjør du? Tenk om hans kjærlighet blir så stor for oss at vi ser oss selv og vår neste med hans øyne? Da blir det mulig å ønske og følge budet: ”Du skal elske din neste som deg selv”.  Kjærlighet kan skape noe nytt, vi må be om – et samfunn- elsket av Gud.  

Powered by Cornerstone